Straks naar de brugklas – nu leren leren

wanhopige leerling brugklas die niet weet hoe hij leren moetBootcamp Brugklas Toolkit, een Bootcamp Snappen & stampen voor wie die komend schooljaar naar de brugklas gaat.

 • Vind je het best wel spannend, volgend jaar naar de brugklas?
 • Maak je je zorgen, hoe het allemaal zal gaan in de brugklas, met een agenda en met huiswerk?
 • Wil je in de brugklas een goede start maken, gelijk vanaf dag 1 ?
 • Heb je je op de basisschool nooit hoeven inspannen, omdat het allemaal ‘vanzelf’ ging maar vraag je je af of dat nog wel zal lukken in de brugklas?
 • Wil je weten hoe je het beste kunt stampen: rijtjes & woorden bij de talen, en teksten bij aardrijkskunde, geschiedenis en biologie?

Dan is Bootcamp Brugklas Toolkit iets voor jou!

Deze Bootcamp speciaal voor achtstegroepers bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 3 uur, op verschillende dagen. De eerste bijeenkomst is vóór de zomervakantie, de tweede erna. Zodat het niet droogzwemmen is, zo’n Bootcamp.

Na de eerste bijeenkomst kun je als aanstaande brugklasser rustig de vakantie ingaan. Je weet hoe je kunt starten met je huiswerk. Vooral weet je hoe je kunt stampen: rijtjes & woorden. Ook plannen in je agenda komt voorbij. En als het dan ‘echt’, is volgt in bijeenkomst 2 de rest van het programma. Eerst een herhaling van de vorige keer, en verder leer je dan hoe je snel & slim teksten kunt stampen.

 • Plaats: Dorpshuis Austerlitz.
 • Data: zie agenda.
 • Tijd: 9.15 – 12.15 uur of 13.15 – 16.15 uur.
 • Tarief: 194,00 p.p., inclusief lesmateriaal, drinken en koekjes.

Omdat het 2x een halve Bootcamp is, kun je kiezen voor 2x de ochtend- of 2x de middaggroep (dus niet 1x ochtend en 1x middag). Er is totaal plaats voor 16 kinderen (8 per groep). Je kunt je kind opgeven via info@wijkunnenmeer.nl

Bootcamp Brugklas Toolkit

De Bootcamp Brugklas Toolkit als geheel gaat over HOE leren (stampen):

Bijeenkomst 1:

 • Stappenplan woorden leren
 • Stappenplan rijtjes leren
 • (iets over plannen)

Bijeenkomst 2:

 • Stappenplan teksten stampen (begrijpend lezen, samenvatten, leren)

Gang van zaken

Tijdens de dag noteren de deelnemers de stappenplannen in een schrift. Als ouders kun je de stappenplannen na afloop ook bestellen als PDF (met korting, zie onder).
’s Ochtends bij de eerste bijeenkomst zijn de ouders welkom om even te blijven, mee te doen aan het welkomstspel en de sfeer te proeven. Na afloop van deel 1 en 2 krijgen de ouders per mail een algemeen verslag (met PowerPoint).
NB: de Bootcamp is alleen effectief als de aangeleerde vaardigheden vervolgens ook consequent worden toegepast. Met betrekking tot de Stappenplannen betekent dat dat je er niet zomaar een deel uit kunt halen en de rest niet doen: dan werkt het niet. Het is een ‘systeem’.
Het is aan te raden dat ouders meekijken bij de dagelijkse gang van zaken bij het huiswerk maken: wordt de methode gebruikt? Hierin kan ik ook verder ondersteunen (zie onder).

Tegen bijbetaling leverbaar:

 • Stappenplannen rijtjes, woorden en tekst leren (Stappenplan woorden leren is de basis van het geheel van wat er die dag aan de orde komt): € 24,50.
 • Een schriftelijk (kort) verslag per email over de deelname van je zoon/dochter: € 9,95.

Eventuele vervolgsessie

Alleen voor deelnemers aan deze Bootcamp bied ik een eenmalige sessie over plannen aan tegen gereduceerd tarief (zie boven):
€ 99,00 voor 1,5 uur in plaats van € 119,00. Deze aanbieding is alleen voor deelnemers Bootcamp.

Eventueel vervolgtraject

Na de Bootcamp en de vervolgsessie is het mogelijk om een vervolgtraject bij mij te boeken van 10 weken tijdens het schooljaar. Daarbij houd ik in de gaten of je zoon/dochter de aangeleerde studie- en planningsvaardigheden gebruikt, waar hij/zij tegenaan loopt, enz.
Dit traject is wat langer, omdat het voor veel leerlingen niet gemakkelijk blijkt, een nieuwe routine ook werkelijk te integreren. Het traject is het meest effectief als ik daarbij nauw kan samenwerken met de ouders.

Plaats een reactie

MENU