Zie jij je kind worstelen?

Met school – en met zichzelf?

Wijkunnenmeer helpt creatief begaafden en hoogbegaafden die onderpresteren. Zodat ze weer kunnen sprankelen, op school en thuis. Nieuwsgierig? Volg de GRATIS MINICURSUS met test en praktische tips en ontdek alles over onderpresteren om je kind te helpen!

Ja, ik wil de GRATIS MINICURSUS!

Reacties op onze trainingen en begeleiding:

Ik wil nog even teruggeven dat je workshop echt indruk heeft gemaakt.
Zoon heeft een soort van zelfvertrouwenboost gekregen en ik denk dat het o.a. komt doordat hij heeft ontdekt dat andere (slimme) kinderen ook moeten blokken en dat overlezen inderdaad niet de manier van lezen is.
Zoon heeft zelfs de afgelopen week mij steeds gevraagd om samen te oefenen voor topo en natuurzaken, bij beide werd zijn inzet beloond met een 10 dus hij is megatrots 🙂

Dank je wel!

Deelnemer Minibootcamp Stampen voor de basisschool

“Ilse heeft mij geholpen met Latijn goed leren. Ik gebruik nu de Snel & Slim methode. Die methode helpt me heel erg goed. Als ik nu een toets heb gemaakt ben ik nu rustig omdat ik weet dat het goed is gegaan.”

Joris (12)

“Hierna ga ik sowieso hogere cijfers halen!”

Deelnemer Bootcamp Snappen & stampen

“Nu heb ik een beter plan van aanpak: die stappenplannen zijn heel erg fijn.”

Deelnemer Bootcamp Snappen & stampen

“Ik denk dat ik tijd ga overhouden omdat dit sneller werkt en veel handiger is.”

Deelnemer Bootcamp Snappen & stampen

“Leren is niet zo moeilijk als je soms denkt, als je maar weet HOE.”

Deelnemer Bootcamp Snappen & stampen

“Het is zo fijn dat jij altijd het talent ziet van kinderen, niet wat ze niet kunnen.”

Wessel (15)

“Fantastisch hoe jij Tim helpt en begeleidt. Echt goed, de resultaten spreken voor zich.”

George Kanis

Lars Coté (1993)

Lars Coté begeleidt cliënten van Wijkunnenmeer in Leiden en omstreken.
Wat een geluk heb ik gehad dat ik bij Wijkunnenmeer kon komen te werken. Terugkijkend heb ik dankzij Wijkunnenmeer het passende onderwijs gekregen dat zo veel ouders zoeken voor hun kind.

Wijkunnenmeer

Ik ben bij Wijkunnenmeer begonnen in 2017: Ilse vroeg mij of ik een leerling van haar over kon nemen, omdat Wijkunnenmeer het steeds drukker kreeg. Daarna is het snel gegaan.

In 2018 heb ik met het begeleiden van veel individuele trajecten, onze doelgroep – creatief (hoog)begaafde onderpresteerders -, door en door leren kennen: hun sterke kanten, hun zwakke kanten, en hun leerbehoeften. Ondertussen hebben we bij Wijkunnenmeer naast de trajecten waarbij we kinderen en ouders helpen, ook trajecten waarbij we met school samenwerken, docenten ondersteunen, en opleiden.

Al die dingen doe ik met veel plezier.

Eerder

Natuurlijk is het weleens anders geweest: terugkijkend herken ook ik veel van onze doelgroep in mijzelf. In ieder geval ben ik als uitzonderlijk hoogbegaafd getest. Nu weet ik dat ook in mijn leerbehoeften zelden voorzien is. Maar ik heb het geluk dat ik heel lang de aanpassingen die op school van mij verwacht werden, wel kon opbrengen. Hoewel mijn schooltijd niet zonder hobbels was, heb ik in 2011 “gewoon” mijn gymnasiumdiploma gehaald.

Klaar met school…

Het duurde tot mijn tweede jaar aan de universiteit totdat ik kritische vragen ging stellen: “waarom moet dit, wat is het nut?” Precies die vragen die ik nu van kinderen krijg over school.

Alleen het antwoord dat ik mijzelf altijd op die vraag kon geven, gold niet meer: “Jij wilt toch naar de universiteit? Jij wilt toch leren?” Ik was daar nu, en ik had nog steeds het gevoel dat ik niet veel leerde…

…maar niet met leren!

onderpresteren creatief begaafd hoogbegaafd wijkunnenmeerVanaf dat moment deed ik mijn opleiding omdat het moest. Totdat Wijkunnenmeer op mijn pad kwam. Dat het werk dat ik deed nuttig was, dat kon ik meteen zien! Daarnaast moest ik natuurlijk blijven leren, alleen nu buiten de regels en structuur van het schoolsysteem.

De vraag wat mensen drijft, en wat zij nodig hebben, heeft me altijd beziggehouden. Die heb ik alle aandacht kunnen geven in mijn (intellectuele) ontwikkeling in de afgelopen twee jaar. Ik mag wel zeggen dat Wijkunnenmeer een nogal eigenzinnige visie heeft op een heel aantal pedagogische en psychologische onderwerpen, en ook ik heb daarin een aandeel.

Mijn opleiding aan de universiteit heb ik niet afgemaakt. Misschien dat het er ook wel nooit meer van zal komen dat ik een reguliere opleiding volg.

Wat doe ik?

Voor Wijkunnenmeer begeleid ik cliënten uit het basis- en voortgezet onderwijs bij het leren leren (aanleren van studievaardigheden). Ik help met alle vakken, inclusief Latijn, Grieks (en tot en met de middenbouw van het voortgezet onderwijs ook met wiskunde en de andere bètavakken), en met plannen en organiseren.

Daarnaast ondersteun ik ouders en scholen bij het begeleiden en stimuleren van (creatief (hoog)begaafde) onderpresteerders. Meestal ben ik aanwezig bij trainingen: Bootcamp Snappen & stampen en/of Minibootcamp stampen voor de basisschool. [links naar webpagina’s van beide producten]

Over Ilse Reijgwart

Slimme, gevoelige, creatieve meid die vaak meer kon dan zij liet blijken, blogt over onderpresteren, meer- en hoogbegaafdheid, (hoog)gevoeligheid en alle ‘stempels’ die je tegenwoordig maar kunt krijgen. Haar motto’s: ‘wees wie je bent’ en ‘doe maar gek, dan doe je gewoon genoeg’!

>> Meer over Ilse
>> Meer over Lars
>> Meer over Wijkunnenmeer

Agenda

Wat? Bootcamp Snappen & stampen
(10x per jaar)
Voor wie? Leerlingen onder- en middenbouw VO
Wanneer en waar?
11 januari 2020 Austerlitz
1 februari 2020 Willemsoord
15 februari 2020 Austerlitz
7 maart 2020 Alkmaar
Tijd? 9.15-16.00 uur
(inloop vanaf 9.00 uur)
Kosten? € 219,00 voor de hele dag, inclusief drinken, koekjes, fruit, lunch en lesmateriaal
Boek Nu!


Zelf een Bootcamp organiseren? Min. 5 deelnemers, 15% korting voor organisator. Neem contact op: info@wijkunnenmeer.nl


Wat? Minibootcamp Stampen voor de basisschool
(5x per jaar)
Voor wie? Leerlingen midden- en bovenbouw basisonderwijs
Wanneer en waar?
18 januari 2020 Austerlitz
Als de middaggroep vol is, ook ochtendgroep: 9.15-12.15 uur
Tijd?
14.00 – 17.00 uur
(inloop vanaf 13.45 uur).
Kosten? € 119,00 inclusief drinken, koekjes, fruit en materiaal
Boek Nu!


Zelf een Bootcamp organiseren? Jij werft een groep en krijgt zelf 15% korting. Neem contact op voor de spelregels: info@wijkunnenmeer.nl


Wat? Bootcamp Brugklas-toolkit
(Alleen vlak voor zomervakantie, 2 groepen per datum)
Voor wie? leerlingen die komend schooljaar naar de brugklas gaan
Wanneer en waar?
20 juni + 19 september 2020 Austerlitz
Tijd? 14.00 – 17.00 uur
(inloop vanaf 13.45 uur).
Als de middaggroep vol is, ook ochtendgroep: 9.15-12.15 uur
Kosten? € 214,00 inclusief drinken, koekjes, fruit en lesmateriaal
Boek Nu!

Publicaties

Lees hier mijn laatste publicatie in signaal

Lees alle publicaties
kwaliteitsregisterhoogbegaafdheid wijkunnenmeer
crkbo wijkunnenmeer
skj jeugd wijkunnenmeer
adiona wijkunnenmeer