Gewoon: het maakt een goede indruk als je correct kunt spellen. Het kan het verschil maken tussen een baan krijgen en die niet krijgen! Bij een sollicitatiebrief komt het erg slordig over als er fouten in staan. Je maakt geen positieve indruk. En dat is juist wat je wel wilt! Je solliciteert niet voor niets naar die baan. Naast de slechte indruk die je achterlaat, hebben spel- en grammaticale fouten ook invloed op jouw geloofwaardigheid.

Nu lijkt solliciteren voor jou misschien nog ver weg. Maar je hebt wel te maken met werkstukken of presentaties. Als je bijvoorbeeld een Prezi- of PowerPointpresentatie maakt en er staat een fout in de werkwoordspelling, staat dat slordig. Het zal jouw cijfer ook (negatief) beïnvloeden. (Vrij naar deze website over werkwoordspelling).

De autocorrectiefunctie van tekstverwerkingsprogramma’s maakt erg veel fouten, geloof het of niet. Zo maakt Whatsapp fouten in d, t of dt bij werkwoorden, verkeerde meervoudsvormen en onterecht spatiegebruik. Sommige woorden kent hij gewoon niet en werkwoordstijden kan hij niet. Dus daar kun je niet op vertrouwen.