Als je een woordenlijst van je computerscherm probeert te leren, of van je tablet, is het lastig om te werken met een blaadje, waarmee je (volgens ons stappenplan) steeds een kolom of een aantal woorden bedekt.

Daarbij: als je leert met een overhoorprogramma, is het lastig ons stappenplan te volgen. De meeste onlineprogramma’s voor stampen, zoals WRTS, Quizlet, Memrise, SlimStampen zijn nl. niet ontworpen als leerprogramma’s; het zijn eigenlijk overhoorprogramma’s (zo noemen ze zich vaak ook).

Daarom werken wij ‘ouderwets’ met leren van papier. We raden je aan, onze stappenplannen echt te proberen. We horen erg vaak dat ze heel handig zijn…

Je kunt, als je wilt, eventueel wel de overhoorrondes uit onze stappenplannen met zo’n programma doen: na 5 minuten, na 20 minuten en ‘s avonds.

Die programma’s hebben een voordeel: zij zijn superstreng! Ook bij een klein spelfoutje noteert het programma dat jij het woord nog niet goed genoeg kent. Dus ze dwingen je, heel precies te leren.

Toch zijn wij ervoor dat je ouders je overhoren, zeker in het begin. Die kunnen net zo streng zijn als zo’n programma, toch? 🙂 Daarnaast is er nog een voordeel. Als je het niet goed kent, komt dat meestal doordat je het stappenplan niet goed hebt gevolgd. Dat kunnen je ouders met je doornemen.