Info-bijeenkomsten voor ouders en geïnteresseerden

Logo week van de hoogbegaafdheid 2016Ouders let op! Nieuwe info-bijeenkomsten in voorjaar 2016.

Wil je Ilse Reijgwart horen spreken over onderpresteren en wat Wijkunnenmeer je zoon/dochter te bieden heeft? Live info dus? Noteer dan de volgende data!

 • 15 maart 19.30 – 22.00 uur huiskamerbijeenkomst in Drachten in het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid. Ilse Reijgwart houdt presentatie Grip op onderpresteren. Dit is de eerste van een serie bijeenkomsten over Passend onderwijs die Wijkunnenmeer organiseert in samenwerking met The Next Generation. Voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via info@wijkunnenmeer.nl of het contactformulier op deze site. Inhoud Workshop:
  – Wat is onderpresteren?
  – 3 redenen waarom onderpresteren heel ongelukkig maakt.
  – Onderpresteren: wie?
  – Waarom is onderpresteren per definitie zo onzichtbaar op de basisschool maar meestal wel zichtbaar in het voortgezet onderwijs?
  – Signalen.
  – 5 don’ts in het omgaan met onderpresteerders.
  – 5 do’s om onderpresteren te voorkomen en te genezen.
  – Checklist voor ouders.
 • 19 maart, 10.00-17.00 uur tijdens Festival van Talent in Eindhoven: info-stand en workshop Grip op stampen stampen: informatie voor ouders en andere geïnteresseerden. Inhoud Workshop: ‘Simpel stampwerk’ een bron van frustratie voor zoon of dochter? Met de stappenplannen van Wijkunnenmeer haal je gemakkelijk een 8 in plaats van een 4! Ilse Reijgwart vertelt hoe dat kan. Ze geeft alvast een aantal nuttige stamptips, die direct helpen.
 • 22 maart 19.00-21.30 uur tijdens ouderavond Óuderbetrokkenheid’: Workshop Motivatie en Onderpresteren voor ouders van CSG Eekeringe in Steenwijk. Deze workshop is nuttig voor IEDEREEN die vermoedt dat zijn of haar kind onderpresteert (dus niet alleen voor ouders van hoogbegaafden!). Iedereen kan onderpresteren en de gevolgen zijn even desastreus. De aanmelding voor deze workshop loopt via de school.
 • 2 april, 9.15-13.15 uur tijdens CreaHB: Event voor hoogbegaafden in Leeuwarden: infotafel en workshop Grip op stampen stampen: informatie voor ouders en andere geïnteresseerden. Inhoud: zie boven.

Zelf een info-bijeenkomst organiseren?

Neem contact op via het contactformulier of info@wijkunnenmeer.nl.

2 Responses to Info-bijeenkomsten voor ouders en geïnteresseerden

 1. Beste Ilse,

  Allereerst mijn complimenten voor je heldere en frisse website. Net zo eigen en helder als je visie op onderpresteren. Ik heb er met veel belangstelling (en herkenning) kennis van genomen. En wat is je aanbod rijkgeschakeerd.
  Ik vind het ook inspirerend want veel van jouw levensverhaal herken ik, en jij heb – zo lijkt het iig – met wijkunnenmeer je draai gevonden.
  Nu mijn vraag: De bijeenkomsten voor ouders en geïnteresseerden zijn op je website bijgewerkt tot maart/april. Kun je ook al bijeenkomsten noemen in het najaar?

  • Hoi Agnes,

   Ik heb nog geen data vastgesteld. Ik denk dat er wel weer een paar bijeenkomsten zijn bij CNV-onderwijs, maar ik zit ook te broeden op een bijeenkomst hier in Heerenveen. Is dat voor jou te doen? Je zou anders ook zelf een bijeenkomst bij jou in de buurt kunnen organiseren, mensen uitnodigen etc. Als je dat wilt, hoor ik het graag, dan moeten we ff overleggen over groepsgrootte, locatie, prijs enz.!
   Hartelijke groet, Ilse

   PS dank voor je complimenten. Onderpresteren is een Ding, hè. Als ik het zo lees, weet jij er ook alles van. Mijn levensverhaal (nog wat verder uitgediept) verschijnt in juni 2016 in Signaal nummer 51. Signaal is het blad van Pharos, de vereniging van ouders van hoogbegaafde kinderen. En daarna zet ik het ook op mijn site.

   Ik heb idd. in Wijkunnenmeer mijn draai gevonden, maar het heeft veel voeten in de aarde gehad. En af en toe vallen nog steeds bij mij kwartjes over stukken van mezelf die tot dan toe onderbelicht zijn gebleven, want altijd ondergesneeuwd.. 🙂

Plaats een reactie

MENU