Ouders let op! Nieuwe info-bijeenkomsten in voorjaar 2016.

Wil je Ilse Reijgwart horen spreken over onderpresteren en wat Wijkunnenmeer je zoon/dochter te bieden heeft? Live info dus? Noteer dan de volgende data!

15 maart 19.30 – 22.00 uur

Huiskamerbijeenkomst in Drachten in het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid.
Ilse Reijgwart houdt presentatie grip op onderpresteren. Dit is de eerste van een serie bijeenkomsten over passend onderwijs die Wijkunnenmeer organiseert in samenwerking met The Next Generation. Voor deze bijeenkomst kun je je aanmelden via info@wijkunnenmeer.nl of het contactformulier op deze site.

Inhoud Workshop:

  • Wat is onderpresteren?
  • 3 redenen waarom onderpresteren heel ongelukkig maakt
  • Onderpresteren: Wie?
  • Waarom is onderpresteren per definitie zo onzichtbaar op de basisschool maar meestal wel zichtbaar in het voortgezet onderwijs?
  • Signalen
  • 5 don’ts in het omgaan met onderpresteerders
  • 5 do’s om onderpresteren te voorkomen en te genezen
  • Checklist voor ouders.

19 maart 10.00 – 17.00 uur

Tijdens Festival van Talent in Eindhoven: info-stand en workshop ‘Grip op stampen’: Informatie voor ouders en andere geïnteresseerden.

Inhoud Workshop:
‘Simpel stampwerk’ een bron van frustratie voor zoon of dochter? Met de stappenplannen van Wijkunnenmeer haal je gemakkelijk een 8 in plaats van een 4! Ilse Reijgwart vertelt hoe dat kan. Ze geeft alvast een aantal nuttige stamptips, die direct helpen.

22 maart 19.00-21.30 uur

Tijdens ouderavond ‘Ouderbetrokkenheid’: Workshop Motivatie en Onderpresteren voor ouders van CSG Eekeringe in Steenwijk.
Deze workshop is nuttig voor IEDEREEN die vermoedt dat zijn of haar kind onderpresteert (dus niet alleen voor ouders van hoogbegaafden!). Iedereen kan onderpresteren en de gevolgen zijn even desastreus. De aanmelding voor deze workshop loopt via de school.

2 april 9.15 – 13.15 uur

Tijdens CreaHB: Event voor hoogbegaafden in Leeuwarden
Infotafel en workshop ‘Grip op stampen’: informatie voor ouders en andere geïnteresseerden. Inhoud: zie boven.

Zelf een info-bijeenkomst organiseren?

Neem contact op via het contactformulier of info@wijkunnenmeer.nl.