Bootcamp Snappen & stampen: praktische info

Voor wie is Bootcamp Snappen & stampen?

De Bootcamp is geschikt voor alle leerlingen uit onder- en middenbouw van het VO die die een 8 wil halen in plaats van een 4 op ‘simpel stampwerk’. Simpel stampwerk?! Voor een heleboel leerlingen is het pure horror. Want hoe prop je die rijtjes en woorden zo in je hoofd dat je ze morgen of overmorgen nog weet? En hoe onthoud je eigenlijk de feiten uit een tekst?

Wat leer je?

We gaan bezig met ouderwets stampen – maar dan wel met gebruik van zoveel mogelijk zintuigen. Veel jongeren zijn (zeer) visueel ingesteld, dus kunnen goed leren als ze iets voor zich zien – maar ze gebruiken dat talent niet. Anderen zijn auditief, dus leren goed als ze iets horen. Of ze hebben baat bij spreken/schrijven/spellen. Als je je talent niet gebruikt, sta je als het ware op de handrem.

Hardop leren, ‘mentale foto’s maken’, in combinatie met een slim systeem van herhalen, dat is de kern van de methode die je aanleert. Je krijgt een Stappenplan voor stampen, waarin al deze elementen verwerkt zijn. De stappenplannen worden gedurende de dag door de deelnemers zelf genoteerd in een schrift. We oefenen ermee in verschillende rondes. Als bijvoorbeeld het visueel leren voor een deelnemer niet werkt, dan passen we het Stappenplan aan. Maar in principe leert elke deelnemer hetzelfde.

Helpt het?

Bootcamp Snappen en stampen is heel effectief! Je kunt wel zeggen: een topper in de programma’s van Wijkunnenmeer. Lees hier waarom!

Waar is het?

De succesvolle Bootcamp Snappen & stampen vindt plaats in Austerlitz en soms op andere plekken in Nederland. Wanneer en waar de volgende Bootcamp wordt gehouden, vind je in de agenda: rechts op elke pagina van deze site (behalve de webshop).

De Bootcamp in Austerlitz vindt plaats op dit adres: Schooldwarsweg 19, 3711 BM Austerlitz.

Tijd:

Inloop: 9.00 – 9.15 uur. Programma: 9.15 – 16.00 uur. Ouders, blijf gerust na aankomst even hangen. Dan krijg je een kopje koffie/thee en kun je meedoen aan de kennismakingsronde. Hierin komen spelenderwijs de principes van de stappenplannen aan de orde. Lunch en tussendoortjes worden verzorgd, op het inschrijfformulier kun je eventuele dieetwensen doorgeven (s.v.p. zo spoedig mogelijk).

Deelnemers s.v.p. voor de zekerheid meenemen:

• boeken/schriften van een taal waar je moeite mee hebt: woordenlijsten & rijtjes grammatica.
• boeken/schriften van een ‘tekstvak’ waar je moeite mee hebt: geschiedenis, aardrijkskunde of biologie.
In principe zorgt Wijkunnenmeer voor oefenmateriaal, maar soms is het handig om even in de meegebrachte boeken te kijken.

Verdere info:

Aanmelden via de webshop. Wees er snel bij, want vol is vol! De Bootcamp wordt geleid door Ilse Reijgwart. Bij grotere groepen is er een assistent aanwezig. Dit om te garanderen dat alle deelnemers genoeg aandacht krijgen.

Achteraf:

• Na afloop krijg je via de e-mail een algemeen verslag, met PowerPoint.
• Desgewenst kunnen ouders een exemplaar van het Stappenplan Snel & slim woorden leren aanschaffen met reductie: voor € 24,50. Dit stappenplan bestaat uit 24 stappen, 4 bladen A-4: de kracht van de eenvoud. 🙂

Let op:

Het is belangrijk dat de deelnemers na de Bootcamp, de aangeleerde studievaardigheden nauwgezet opvolgen. Alleen dan is het mogelijk om de cijfers (spectaculair) te verbeteren. Met betrekking tot de Stappenplannen betekent dat, dat je er niet een deel uit kunt halen en de rest niet doen: dan werkt het niet – of minder goed. Het is een ‘systeem’. Het is verstandig als de ouders in de gaten houden dat dit ook werkelijk gebeurt. Want nieuwe routines aanleren, dat gaat vaak niet vanzelf.

Aanmelden

Je kunt je zoon of dochter aanmelden via de webshop, met vermelding van een beschikbare datum en de naam van je zoon/dochter. Kun je niet wachten tot de volgende Bootcamp, dan kun je natuurlijk ook een afspraak maken voor individuele begeleiding: een losse sessie over woorden stampen of een traject van meerdere bijeenkomsten: Kickstart Snel & slim studeren of een traject op maat.

Eventuele vervolgsessie

Wat er niet in de Bootcamp zit, is plannen en organiseren van het schoolwerk. Alleen voor deelnemers aan deze Bootcamp biedt Wijkunnenmeer een eenmalige sessie over plannen aan tegen gereduceerd tarief: € 99,00 voor 1,5 uur in plaats van € 129,00. Deze aanbieding is alleen voor deelnemers van de Bootcamp.

Eventueel vervolgtraject (Momenteel is er een wachtlijst)

Na de Bootcamp (en eventueel de vervolgsessie) is het mogelijk om een vervolgtraject te boeken van 12 weken tijdens het schooljaar. Daarbij wordt gekeken of uw zoon/dochter de aangeleerde studie- en planningsvaardigheden gebruikt, waar hij/zij tegenaan loopt, enz. Dat traject is het meest effectief als Wijkunnenmeer daarbij nauw kan samenwerken met de ouders. Tarief: € 959,00 voor 12 weken.

Meer info over de Bootcamp vind je via de volgende links:

2 Responses to Bootcamp Snappen & stampen: praktische info

    • De Bootcamp vindt plaats vlakbij Zwolle: Stuurmansweg 4, 8275 AJ ‘s-Heerenbroek. Op een mooie, landelijke plek – niet schools. En ja, er zijn nog 2 à 4 plaatsen vrij. Max. 10 deelnemers, zodat iedereen genoeg aandacht kan krijgen.

Plaats een reactie

MENU