Minibootcamp Stampen voor de basisschool: praktische info

Voor wie?

De Minibootcamp is geschikt voor alle leerlingen uit  midden- en bovenbouw van de basisschool die die een 8 willen halen in plaats van een 4 op ‘simpel stampwerk’. Simpel stampwerk?! Voor een heleboel leerlingen is het pure horror. Want hoe prop je spellingwoorden zo in je hoofd dat je ze morgen of overmorgen nog weet? En hoe onthoud je eigenlijk de tafels?

Wat leer je?

We gaan bezig met ouderwets stampen – maar dan wel met gebruik van zoveel mogelijk zintuigen. Veel jongeren zijn (zeer) visueel ingesteld, dus kunnen goed leren als ze iets voor zich zien – maar ze gebruiken dat talent niet. Anderen zijn auditief, dus leren goed als ze iets horen. Of ze hebben baat bij spreken/schrijven/spellen. Als je je talent niet gebruikt, sta je als het ware op de handrem.

Hardop leren, ‘mentale foto’s maken’, in combinatie met een slim systeem van herhalen, dat is de kern van de methode die je aanleert. We oefenen ermee in verschillende rondes.

Helpt het?

Wijkunnenmeer biedt al een aantal jaar Bootcamp Snappen & stampen. Een topper in het programma (lees hier waarom!). Ik kreeg steeds meer verzoeken van ouders van basisschoolleerlingen. Daarom heb ik deze Minibootcamp stampen voor de basisschool in het leven geroepen.

De eerste Minibootcamps was waren een groot succes. Ik ontving enthousiaste reacties. Onder andere over ‘blije guppies omdat ze nu eindelijk de tafel van 7 kennen, en weten hoe ze spelling (en topo) kunnen leren’. Een andere moeder schreef me dat ze nu met haar dochter (groep 7) is gestart, alle weetwoorden van de basisschool in te halen. Ze weten nu hoe dat kan. Kost wat tijd & moeite, maar dan heb je een goede basis… 

Waar is het?

De Minibootcamp Stampen voor de basisschool vindt plaats in Steenwijkerland, in MFC Willemsoord, op dit adres: Paasloregel 3b, 8338 ST Willemsoord of in Dorpshuis Austerlitz, op dit adres: Schooldwarsweg 19, 3711 BM Austerlitz.

Tijd

Ochtendprogramma: Inloop: 9.00 – 9.15 uur, programma: 9.15 – 12.15 uur.
Of: Middagprogramma: Inloop: 13.45 – 14.00 uur, programma: 14.00 – 17.00 uur.

Ouders

Ouders kunnen gratis parkeren. Ruime parkeergelegenheid.

Ouders zijn het eerste uur welkom om mee te doen aan de kennismakingsronde. Dan zetten we de hoofdlijnen van het stampen volgens Wijkunnenmeer op een rij. Wil je de volledige stappenplannen ontvangen, dan kun je ze via de webshop bestellen.

Drinken, fruit en tussendoortjes

Drinken, fruit en tussendoortjes worden verzorgd. Na inschrijving via de webshop, kun je op het inschrijfformulier eventuele dieetwensen doorgeven.

Meenemen

Deelnemers hoeven niets mee te nemen.

Verdere info

Aanmelden kan via de webshop. Wees er snel bij, want vol is vol! De Minibootcamp wordt geleid door Ilse Reijgwart. Er is ook altijd assistentie aanwezig, om te garanderen dat alle deelnemers genoeg aandacht krijgen.

Achteraf

  • Na afloop krijgen ouders via de mail een algemeen verslag, met PowerPoint.
  • Desgewenst kunnen ouders de Stappenplannen bestellen voor € 24,50. De stappenplan bestaan uit ongeveer 20 stappen, enkele bladen A-4: de kracht van de eenvoud. 🙂

Let op

Het is belangrijk dat de deelnemers na de Minibootcamp, de aangeleerde vaardigheden echt gaan gebruiken. Het is verstandig als de ouders in de gaten houden dat dit ook werkelijk gebeurt. Want nieuwe routines aanleren, dat gaat vaak niet vanzelf.

Met betrekking tot de Stappenplannen betekent dat, dat je er niet een deel uit kunt halen en de rest niet doen: dan werkt het niet – of minder goed. Het is een ‘systeem’.

Daarom raden wij sterk aan dat je de stappenplannen aanschaft en je kind helpt, er thuis en op school mee te werken.

Aanmelden

Je kunt je zoon of dochter aanmelden via de webshop. Kun je niet wachten tot de (eerst)volgende Minibootcamp, dan kun je natuurlijk ook een afspraak maken voor individuele begeleiding: een losse sessie over woorden stampen of de Brugklas-toolkit voor een traject van meerdere bijeenkomsten: Kickstart Snel & slim studeren of een traject op maat.

Eventuele vervolgsessie

Wat er niet in de Minibootcamp zit, is topo leren, begrijpend lezen en werkwoordspelling d/dt. Voor deelnemers aan deze Minibootcamp biedt Wijkunnenmeer een eenmalige sessie (+ stappenplan) aan over een onderwerp naar keuze. Dit tegen een gereduceerd tarief: € 99,00 voor 1,5 uur in plaats van € 129,00. Deze aanbieding is alleen voor deelnemers van een  (Mini)bootcamp, de benodigde kortingscode ontvang je na aanmelding van een (Mini)bootcamp.

Eventueel vervolgtraject

Na de Minibootcamp (en eventueel de vervolgsessie) is het mogelijk om een vervolgtraject te boeken van 3 sessies: Kickstart Snel & slim studeren op de basisschool.
Dat is een traject voor ouder en kind: wij helpen je op weg om thuis met de volledige stappenplannen alle stof van de basisschool te automatiseren.

Meer info over de Bootcamp vind je via de volgende links:

Details

    • Datum: zie agenda, rechts op deze pagina.
    • Tijd: van 9:15 tot 12:15 uur (inloop vanaf 9.00 uur) of van 14.00-17.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur)
    • Prijs: € 99,00 inclusief fruit, drinken en tussendoortjes

Plaats een reactie

MENU