Welkom bij Wijkunnenmeer

Zit je goed bij ons? Lees snel verder!

Op deze pagina kun je in een aantal stappen zelf checken of je goed zit bij Wijkunnenmeer en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Bekijk ook onze gratis downloads.

Direct naar de GRATIS downloads

1. Hoe weet ik of mijn kind creatief begaafd is?

Creatief begaafden hebben vaak een aantal valkuilen die wij gebruiken als signalering. Een aantal hiervan zijn:

  1. Vinden school niet leuk: ‘saai’.
  2. Faalangst, angst om succesvol te zijn.
  3. Snel & slordig werken.

Herkenbaar?

Lees alle 20 signalementen hier

Wijkunnenmeer

2. Ik herken mijn kind. Wat nu?

Wijkunnenmeer is gespecialiseerd in het helpen van onderpresteerders, hun ouders en scholen. Onderpresteerders zijn leerlingen ‘waar het wel in zit maar niet uit komt’. Het kan iemand heel erg ongelukkig maken. Daarom is het ons doel om onderpresteerders weer te laten sprankelen. Zowel thuis als op school.

Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat?

Lees hier de toelichting op de doelgroep en begeleiding

3. Gratis minicursus ‘Grip op onderpresteren in 7 stappen’.

Ben je na het lezen van de punten hierboven er van overtuigd dat jouw kind creatief begaafd is? Dan bieden wij jou GRATIS stap 1 van de minicursus ‘Grip op onderpresteren in 7 stappen’ aan!

Ben je na het lezen van stap 1 volledig overtuigd en wil je de volledige minicursus?

Ja, ik wil de volledige GRATIS MINICURSUS!

4. Een aantal links naar interessante artikelen op onze site

We hopen met onze informatie over onderpresteren en creatief begaafden zoveel mogelijk ouders en leerkrachten/scholen te bereiken. Je mag dus alles delen met de school. Hoe meer er bekend wordt, hoe minder schoolschade er veroorzaakt wordt.

5. Wat kunnen wij betekenen?

Op de site vind je ons volledige aanbod, voor basisschool of voor voortgezet onderwijs en/of studenten.

Wij starten graag met een groepstraining in kleine groep: voor leerlingen basisschool is er Minibootcamp Stampen voor de basisschool en voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs Bootcamp Snappen & stampen. Speciaal voor achtstegroepers is er een Bootcamp Brugklas-toolkit: dezelfde inhoud als Bootcamp Snappen & stampen, maar dan in 2 delen (de helft voor de zomervakantie en de andere helft erna).

Daarna kan er eventueel een individueel vervolgtraject worden opgestart, van 1, 3, 5 of 10 sessies. Voor basisschool bijvoorbeeld Kickstart snel & slim studeren op de basisschool – of een of meer losse sessies; voor voortgezet onderwijs bijvoorbeeld Kickstart Uittreksels maken & teksten leren en/of Sessie Plannen & organiseren (+ stappenplan).

Tarieven & financiering

Benieuwd naar onze tarieven? Bekijk ze hieronder.

Groepstrainingen (Bootcamps)
Kids (Basisschool)
Tieners & studenten
Scholen & ouderverenigingen

Wij werken voor particulieren of worden gefinancierd door scholen (tarieven op offertebasis). Ook trajecten gefinancierd onder de Jeugdwet zijn sinds kort weer mogelijk. Wij hanteren daarvoor wel een aantal voorwaarden, zoals: in principe uitsluitend op basis van PGB; aanvragen in overleg met ons, etc.

Meer weten?

Wil je ons graag spreken, dan maken wij graag een belafspraak. Wij hebben daarvoor tijd op woensdagochtend of vrijdagmiddag (en in overleg ook op andere tijden).

Kort overleg – tot een kwartier – is altijd gratis. Je kunt ook een afspraak maken voor een zogenoemde strategiesessie. Dan hebben we een uur de tijd om jouw situatie door te spreken. Dat kan via Skype, telefonisch en ‘live’ in Heerenveen. Het tarief daarvoor is € 89,00. Als we een datum hebben, kun je betalen via de website. Na betaling is de afspraak definitief.

Wat ons betreft tot gauw,

Hartelijke groet,
Ilse Reijgwart
Lars Coté

Team Wijkunnenmeer

Hier nogmaals de gratis downloads

Valkuilen van creatief begaafden (PDF)

Te gebruiken als signaleringslijst

DOWNLOAD PDF

Toelichting op de begeleiding (PDF)

Van leerlingen door Wijkunnenmeer

DOWNLOAD PDF

Grip op onderpresteren (PDF)

Minicursus in 7 stappen, stap 1

DOWNLOAD PDF
kwaliteitsregisterhoogbegaafdheid wijkunnenmeer
crkbo wijkunnenmeer
skj jeugd wijkunnenmeer
adiona wijkunnenmeer