Referenties

NB: Sommige namen hieronder zijn gefingeerd, met name bij reacties van kids/tieners. De stukjes zijn echter door henzelf geschreven.

Just to let you know: boze puber op heenreis werd swingend en zingend happy child op terugweg. Verschil van dag en nacht. Hij ziet het weer helemaal zitten. Groet P., moeder van V.

Reactie op sessie Grieks, woorden leren / inhalen gemiste stof (1,5 jaar)

Goedemorgen Ilse,
Wat doe jij dit goed, je blijft rustig uitleggen! Zoon vond het heel fijn bij jou. Op de terugweg hebben we nog weer geoefend en hij kon de rijtjes en woorden zo nog opzeggen. Top! We zijn blij met je.

Reactie op sessie rijtjes leren en woorden leren
Wilma, moeder van T., 2 VWO 26 september 2018

“Lieve Ilse,
Ik wil je even heel erg bedanken voor je steun en hulp. Je stappenplannen en tips hebben mij heel erg geholpen. het gaat nu heel erg goed op mijn nieuwe school. Als ik niet oppas, ga ik je nog missen. 🙂 Ik houd je op de hoogte! Hele dikke knuffel van …”

Reactie op Kickstart Snel & slim studeren plus vervolg: Traject Snel & slim studeren
Jongen, 2 gymnasium, 1 oktober 2017

“Het was fijn voor mijn dochter om tussen andere VWO’ers te zitten die er moeite mee hebben en te zien dat ze niet de enige is. Ik vond het ook leerzaam om te zien hoe je met onwillige pubers omgaat!”
Mariëlle (reactie op Bootcamp & stampen 2 januari 2016

“Onze zoon vond het vandaag erg leuk! Is nu wel moe. Dat beelddenken klopt wel aardig, hè! En als hij Japans kan leren dan moet Grieks nu ook lukken
Marjan – reactie op Bootcamp & stampen 2 januari 2016

A. was razend enthousiast. Ik heb hem gevraagd om een punt te geven: je kreeg spontaan een 12. Als dit beklijft dan is dit het grootste cadeau wat we hem samen kunnen geven.
B.M. – reactie op Bootcamp Snappen & stampen 6 mei 2015

“Het is zo fijn dat jij altijd het talent ziet van kinderen, niet wat ze niet kunnen.”
Wessel (15) – deelnemer Studieles Snel & slim studeren

“Fantastisch hoe jij Tim helpt en begeleidt. Echt goed, de resultaten spreken voor zich.”
George Kanis – reactie op Kickstart Snel & slim studeren op de basisschool

Zoals Tim laatst tegen een vriend zei “het is echt superleuk om met Ilse te werken en het voelt niet aan alsof je les hebt. Daarna is leren echt veel makkelijker.”
Petra de Ree – reactie op Kickstart Snel & slim studeren op de basisschool

“Mag ik je heel hartelijk bedanken voor de 5 tips! Daar heb ik echt wat aan. :)”
P.v.W.

“Ilse is een zeer betrokken docent en begeleider voor kinderen die onderpresteren. Zij heeft mijn zoon begeleid en heeft zeer veel kennis over Hoogbegaafdheid en onderpresteren.
Bij de begeleiding van mijn zoon (13 jr) kwam ze snel tot de kern en met een duidelijk verhaal over wat er gedaan zou moeten worden om mijn zoon weer in zijn kracht te krijgen. En ging direct aan de slag om dit voor elkaar te krijgen. Als collega is Ilse een eigen wijze vrouw waar mee heel goed samen te werken is. Het was dan ook een plezier met haar te werken. Ze heeft een groot gevoel voor humor wat mijns inziens een pluspunt is.
Wat mij betreft is zij zeer zeker aan te bevelen voor de kinderen maar zeker ook voor de ouders.”
Lukretia S. Bressers-Tuinstra

“Ilse heeft mij geholpen met Latijn goed leren. Ik gebruik nu de Snel & Slim methode. Die methode helpt me heel erg goed. Als ik nu een toets heb gemaakt ben ik nu rustig omdat ik weet dat het goed is gegaan.”
Joris (12)

“Ilse was een leuke docent en ik vind Grieks en Latijn super ik kijk heel erg uit naar de nieuwe lessen van Ilse. Ik vind Ilse aardig, ze begreep me en dat vond ik heel erg fijn.”
R.B. (13)

“Ik kwam bij Ilse omdat ik eigenlijk bijles nodig had voor Engels, om goed mijn examen te kunnen maken. Maar het bleek al gauw dat ik een veel te grote achterstand had om alles in drie weken goed te kunnen snappen. Dat bevestigde Ilse ook duidelijk, daardoor kon ik het loslaten en ging het eigenlijk alleen maar beter. Hierover heb ik rustig kunnen praten met Ilse en later nog met mijn moeder erbij. Je hoeft niet alles goed te doen, zolang er maar vertrouwen is. En voornamelijk in jezelf.”
J.C.A. (16 )

tineke“Heel bijzonder dat Ilse al snel door had waar bij mijn dochter het probleem lag. Door goed naar haar geluisterd te hebben en ook te benoemen waar het probleem zat, gaf ze mijn dochter ruimte. Hierdoor heeft mijn dochter de laatste weken voor haar examen een enorme positieve inzet laten zien en is ze er helemaal voor gegaan.

Ik kan Ilse zeker aanbevelen om een onderpresteerder te begeleiden. Het inzicht waar jij mee kwam Ilse, heeft mij geraakt.”

Tineke Zwier

sigrid2

Sigrid Bergsma

MENU