Welkom bij Wijkunnenmeer

Zit je goed bij ons? Check hier!

Op deze pagina kun je in een aantal stappen uitvinden of je goed zit bij Wijkunnenmeer, en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Bekijk ook de links en gratis downloads met meer info over onze doelgroep – onderpresteerders, die vaak creatief (hoog)begaafd zijn.

Direct naar de GRATIS downloads
onderpresteren creatief begaafd hoogbegaafd wijkunnenmeer

1. Hoe weet ik of mijn kind onderpresteert?

Denk je dat jouw kind onderpresteert? Dan bieden wij jou GRATIS Stap 1 van Minicursus Grip op onderpresteren in 7 stappen aan!

Smaakt Stap 1 van de Minicursus naar meer en wil je GRATIS de volledige Minicursus? Meld je hier aan!

GRATIS Minicursus Grip op onderpresteren in 7 stappen

2. Is mijn kind creatief begaafd?

Onderpresteerders zijn vaak creatief begaafd. Heeft je kind deze kenmerken? Dan behoort hij of zij vast tot de creatief begaafden!

  • ‘Vliegt gemakkelijk alle kanten op’ in spreken en denken;
  • School is saai;
  • Relatie met degene die lesgeeft, staat op de eerste plaats;
  • Behoefte aan top-down-uitleg, te beginnen met: waarom is dit nuttig?;
  • Slecht in routines en automatiseren;
  • Leert niet vanzelf leren, dus hulp nodig bij HOE.

Herkenbaar? Lees hier de 20 valkuilen van creatief begaafden. Hoe meer valkuilen je herkent, hoe waarschijnlijker dat je kind creatief begaafd is.

20 valkuilen van creatief begaafden

3. Ik herken mijn kind. Wat nu?

Wijkunnenmeer is gespecialiseerd in het helpen van creatief (hoog)begaafde onderpresteerders, hun ouders en scholen. Onderpresteerders zijn leerlingen ‘waar het wel in zit maar niet uit komt’. Het kan iemand heel erg ongelukkig maken. Daarom is het ons doel om onderpresteerders weer te laten sprankelen. Zowel thuis als op school.

Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Lees hier de toelichting op onze doelgroep en op de begeleiding bij Wijkunnenmeer.

Toelichting op de doelgroep en begeleiding

4. Een aantal links naar interessante artikelen op onze site

We hopen met onze informatie over onderpresteren en creatief begaafden zoveel mogelijk ouders en leerkrachten/scholen te bereiken. Je mag dus alles delen met de school. Hoe meer er bekend wordt, hoe minder schoolschade er veroorzaakt wordt.

5. Wat kunnen wij betekenen?

Tot aan de zomervakantie bieden wij, onder andere in verband met corona, uitsluitend individuele begeleiding via videobellen: voor kids basisschool en en voor tieners en studenten. Bootcamp Snappen & stampen, Bootcamp Brugklas-toolkit en Minibootcamp Stampen voor de basisschool zijn niet meer te boeken. Na de zomer komen er onlinepakketten die kunnen worden aangevuld met individuele sessies.

6. Tarieven & financiering

Wij werken voor particulieren of worden gefinancierd door scholen (tarieven op offertebasis). Ook trajecten gefinancierd onder de Jeugdwet zijn mogelijk. Wij hanteren daarvoor wel een aantal voorwaarden, zoals: in principe uitsluitend op basis van PGB; aanvragen in overleg met ons, etc.

Benieuwd naar onze tarieven? Bekijk ze hieronder.

Kids (Basisschool)
Tieners & studenten
Scholen & ouderverenigingen

7. Meer weten?

Wil je ons graag spreken, dan maken wij graag een belafspraak. Wij hebben daarvoor vaak tijd op de ochtenden (en in overleg ook op andere tijden). Mail ons voor een afspraak. Vergeet niet je telefoonnummer te vermelden!

Kort overleg – tot een kwartier – is altijd gratis. Je kunt ook een afspraak maken voor een zogenoemde strategiesessie. Dan hebben we een uur de tijd om jouw situatie door te spreken. Dat kan via Skype, telefonisch en ‘live’ in Heerenveen. Het tarief daarvoor is € 89,00. Als we een datum hebben, kun je betalen via de website. Na betaling is de afspraak definitief.

Wat ons betreft tot gauw!

Hartelijke groet,

Team Wijkunnenmeer

Hier nogmaals de gratis downloads

Valkuilen van creatief begaafden (PDF)

Te gebruiken als signaleringslijst

DOWNLOAD PDF

Toelichting op de begeleiding (PDF)

Van leerlingen door Wijkunnenmeer

DOWNLOAD PDF

Grip op onderpresteren (PDF)

Minicursus in 7 stappen, stap 1

DOWNLOAD PDF
kwaliteitsregisterhoogbegaafdheid wijkunnenmeer
crkbo wijkunnenmeer
skj jeugd wijkunnenmeer
adiona wijkunnenmeer
HBR register wijkunnenmeer