Welkom bij Wijkunnenmeer

Hallo ouder, zit je goed bij ons? Check hier!

Op deze pagina kun je in een aantal stappen uitvinden of je goed zit bij Wijkunnenmeer, en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Bekijk ook de links en gratis downloads met meer info over onze doelgroep – onderpresteerders, die vaak creatief (hoog)begaafd zijn.

1. Hoe weet ik of mijn kind onderpresteert?

Denk je dat jouw kind onderpresteert? Volg de GRATIS Minicursus Grip op onderpresteren in 7 stappen. Meld je hier aan!

2. Is mijn kind creatief begaafd?

Onderpresteerders zijn vaak creatief begaafd. Heeft je kind deze kenmerken? Dan behoort hij of zij vast tot de creatief begaafden!

  • ‘Vliegt gemakkelijk alle kanten op’ in spreken en denken;
  • School is saai;
  • Relatie met degene die lesgeeft, staat op de eerste plaats;
  • Behoefte aan top-down-uitleg, te beginnen met: waarom is dit nuttig?;
  • Slecht in routines en automatiseren;
  • Leert niet vanzelf leren, dus hulp nodig bij HOE.

Herkenbaar? Lees hier de 20 valkuilen van creatief begaafden. Hoe meer valkuilen je herkent, hoe waarschijnlijker dat je kind creatief begaafd is.

3. Ik herken mijn kind. Wat nu?

Wijkunnenmeer is gespecialiseerd in het helpen van creatief (hoog)begaafde onderpresteerders, hun ouders en scholen. Onderpresteerders zijn leerlingen ‘waar het wel in zit maar niet uit komt’. Het kan iemand heel erg ongelukkig maken. Daarom is het ons doel om onderpresteerders weer te laten sprankelen. Zowel thuis als op school.

Nieuwsgierig hoe dit in zijn werk gaat? Lees hier de toelichting op onze doelgroep en op de begeleiding bij Wijkunnenmeer.

4. Een aantal links naar interessante artikelen op onze site

We hopen met onze informatie over onderpresteren en creatief begaafden zoveel mogelijk ouders en leerkrachten/scholen te bereiken. Je mag dus alles delen met de school. Hoe meer er bekend wordt, hoe minder schoolschade er veroorzaakt wordt.

5. Wat kunnen wij betekenen?

Wij bieden:

  • Snappen & stampen Online: online toolkits voor leren leren: kleine websites voor leren leren die je zelf met je zoon/dochter thuis kunt doorwerken – met eventueel aanvullend begeleiding van ons. Er zijn 4 pakketten: 2 pakketten voor kids basisschool en 2 voor voortgezet onderwijs (ook geschikt voor studenten). Voor elke groep een Pro- en een Expertversie. 2 versies, 2 (leeftijds)groepen: totaal 4 pakketten.
  • Individuele begeleiding in afzonderlijke sessies en trajecten: voor kids basisschool en en voor jongeren voortgezet onderwijs (ook toegankelijk voor studenten).
  • Let op! Bootcamp Snappen & stampen, Bootcamp Brugklas-toolkit en Minibootcamp Stampen voor de basisschool zijn niet meer te boeken. die zijn vervangen door de onlinepakketten.

6. Tarieven & financiering

Wij werken voor particulieren of worden gefinancierd door scholen (tarieven op offertebasis). Het is op dit moment niet mogelijk om je aan te melden voor nieuwe trajecten gefinancierd onder de Jeugdwet (bijvoorbeeld via PGB).

Benieuwd naar onze tarieven? Bekijk ze hieronder.

7. Meer weten?

Wil je ons graag spreken, dan dan hebben we twee mogelijkheden.

Kort telefonisch advies is altijd gratis (max. 15 minuten). Je kunt ook een afspraak maken voor een zogenoemde strategiesessie. Dan hebben we een uur de tijd om jouw situatie door te spreken. Dat kan via videobellen, telefonisch en ‘live’ in Heerenveen.

Wat ons betreft tot gauw!

Hartelijke groet,

Ilse, Lars, Jelle

Team Wijkunnenmeer

Hier nogmaals de gratis downloads

Valkuilen van creatief begaafden (PDF)

Te gebruiken als signaleringslijst

Toelichting op de begeleiding (PDF)

Van leerlingen door Wijkunnenmeer

Toelichting op de doelgroep

Minicursus in 7 stappen, stap 1

crkbo wijkunnenmeer
skj jeugd wijkunnenmeer
adiona wijkunnenmeer
HBR register wijkunnenmeer